Brojne aktivnosti na skijalištima u Sloveniji

Skijališta u Sloveniji, osim one glavne aktivnosti, skijanja, nude i puno više od toga. Prije svega, zbog sve većeg zanimanja turista, smještajni kapaciteti se povećavaju iz godine u godinu. U to spada ponuda hotelskog smještaja, ali i sve veća ponuda apartmana i soba koje nude privatni iznajmljivači. Osim toga, mnogi na spomen skijanja i skijališta, često pomisle i na razna okupljanja skijaša i zabave. Za to su zaslužni brojni ugostiteljski objekti koji nude upravo to. Tijekom dana uživanje u raznim delicijama i piću, a navečer zanimljive zabave koje će mnogima ostati u dugom sjećanju.

Rogla je jedno od popularnijih slovenskih skijališta

Od svih skijališta u Sloveniji, svatko će pronaći neki omiljeno kojem će se često vraćati. A mnogima je upravo Rogla jedno od omiljenih skijališta. Nudi odličan omjer cijene i kvalitete, odnosno usluge koje tamo dobijete su cjenovno prihvatljive, dok je usluga na vrlo visokoj razini. Isto tako, usporedite li cijene ovog skijališta, kao i nekih drugih skijališta u Sloveniji, vidjet ćete da su one još uvijek prihvatljivije. A s druge strane, razina usluge je kao i u ostalim državama.
Kada je riječ o smještaju, Rogla ima nekoliko smještajnih kapaciteta odmah na skijalištu. Jedan od najvećih hotelskih kompleksa nalazi se na samom vrhu skijališta te pruža mnoštvo kapaciteta za smještaj. A kada uzmete u obzir i činjenicu da se do samog vrha skijališta može doći automobilom, onda je jasno zašto je Rogla mnogima omiljeno skijalište. Kod nekih drugih skijališta, automobil ćete morati ostaviti u podnožju planine i dalje nastaviti ili posebnim autobusom ili gondolom. Mnogima se to ne sviđa jer im je teško prenositi sve stvari koje imaju. A zbog ove komocije koju ima Rogla, u obliku dolaska do samog skijališta automobilom, ima veliku prednost u odnosu na ostala skijališta u Sloveniji te se zbog toga mnogi odlučuju upravo za nju.

 

Izaberite jedno od skijališta u Sloveniji

Mnogi je onih koji prvo odaberu državu kao destinaciju za skijanje, a onda detaljnije pregledavaju ponudu skijališta. Budući da je Slovenija sve češći odabir mnogih skijaša kao idealna destinacija, sljedeći korak je odabir nekog od skijališta u Sloveniji. A taj odabir nije nimalo jednostavan jer Slovenija nudi na izbor mnogo skijališta koje će svojom ponudom zadovoljiti i one najzahtjevnije.

Najveće skijalište u Sloveniji

Dva skijališta u Sloveniji koja se ističu svoj veličinom i ponudom staza su svakako Mariborsko Pohorje i Krvavec. Mariborsko Pohorje prekriva čak 250 hektara površine te je ujedno i najveće skijalište u Sloveniji. Česti je izbor skijaša iz Zagreba jer je udaljenost do njega samo 122 km. Osim staza za skijanje, posjeduje i staze za skijaško trčanje te sankanje. Okruženo je mnoštvom žičara tako da nećete imati problema s transferima po skijalištu. Ovo skijalište odlično je prometno povezano s Mariborom te je udaljenost do centra grada vrlo mala. To je odlično za one koji ne žele cijelo vrijeme provesti na samom skijalištu nego žele i istražiti okolicu. Tako već za nekoliko minuta vožnje autom možete doći do centra Maribora te uživati u svim njegovim znamenitostima. Isto tako, Mariborsko Pohorje i Maribor su povezani s gradskom linijom autobusa pa se možete koristiti i tim oblikom prijevoza. Za razliku od nekih drugih skijališta u Sloveniji, Mariborsko Pohorje je popularno i po tome što osigurava minimalno 100 dana skijanja. To će osigurati prirodni snijeg ili snježni topovi.

Mariborsko Pohorje skijašima osim skijanja nudi i razne druge dodatne usluge. Wellness usluge sve više spadaju u jedan od obveznih dodataka pa ni Mariborsko Pohorje nije izuzetak. Mnogi se nakon dana provedenog na snijegu vole opustiti s raznim masažama, u saunama, kupeljima, itd. A ovo skijalište u Sloveniji nudi jako veliki izbor tih usluga te će svatko moći pronaći nešto za sebe.

rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje