Od plimsollsa do Olimpijade

Prve tenisice napravljene su krajem 19. stoljeća u SAD-u pod imenom plimsolls te nije bilo razlike između lijeve i desne tenisice, a proizvela ih je američka tvrtka Keds. Tvrtku Keds u stopu je pratila i njemačka tvornica braće Dassler koja je također počela proizvoditi sportsku obuću.

Tenisice braće Dassler proslavio je Jesse Owens na Olimpijadi 1936. godine nakon što je na istoj osvojio četiri zlatne medalje. Sredinom prošlog stoljeća na tržištu je bio sve veći broj proizvođača tenisica i sportske obuće koja se sve više prilagođavala pojedinim sportovima. U novije vrijeme, tenisice više nisu dio isključivo sportske opreme, već se nose i izvan sportskih terena. Taj trend pokrenuli su glumci James Dean i Marlon Brand, a prihvatile su ga brojne generacije.

Tenisice

Udobnost prije svega

Udobnost kao glavni parametar u proizvodnji tenisica nastupio je 2012. godine pa je tako tržište zahtijevalo što lakše i jednostavnije tenisice, spuštenih vrhova i debelih potplata kroz koje se ne osjeća podloga po kojoj se trči ili hoda. Novi standardi, doveli su na tržište i nove materijale pa je tako u to vrijeme započela ekspanzija termoplastičnih poliuretskih pjena koje su dobro obavijale stopala. Upravo zbog toga ne čudi tadašnja popularnost Adidasovih običnih i ultra modela Boost kao i Nikeovih modela platnenih tenisica Flyknit Racer kakve su nosili američki sportaši na Olimpijadi održanoj u Londonu.

Još jedan popularan model, onaj za trkače je Pumin model Ignite. Revoluciju u proizvodnji tenisica napravio je 2016. godine Nike s modelom LunarEpic Flyknit kreiran kao pletena sokna koja pruža odličnu potporu nozi.

Nužnost istraživanja tržišta

Kako bi zadovoljili sve potrebe i želje korisnika, nužno je da tvrtke koje se bave proizvodnjom tenisica osluškuju tržište uz pomoć anketiranja tržišta, potreba i navika korisnika, ispitivanja mogućnosti nastanka ozljeda i slično. Navedeno je već niz godina učestala praksa u SAD-u i nekim drugim zemljama u kojima postoji arhiva najtraženijih performansi koje korisnici očekuju od tenisica. Upravo zbog toga ne čudi kako svake godine izlazi velik broj novih modela tenisica prilagođenih različitim tipovima korisnika, njihovim potrebama, prigodama u kojima ih nose i slično.

Veliki izbor tenisica za djevojčice

Tenisice su mnogima jedan od omiljenih komada obuće. Mogu se nositi u raznim prigodama, a brojni modeli omogućavaju i nošenje bez obzira na vremenske uvjete. Osim što tenisice obožavaju odrasli, djeci su također omiljena obuća. Kada su u pitanju tenisice za djevojčice, izbor je stvarno šarolik. Dostupno je mnoštvo različitih modela, raznih zanimljivih boja, motiva iz crtića i slično. A upravo neke takve sitnice će privući dječji pogled zbog čega će djeca izabrati upravo određene tenisice.

Inovativnost u proizvodnji tenisica za djecu

Tenisice za djevojčice koje se danas mogu pronaći u trgovinama se dosta razlikuju od onih od prije nekoliko godina. A glavni razlog za to je konkurencija. Naime, zbog velike konkurencije, odnosno brojnih novih proizvođača koji su se pojavilli na tržištu, proizvođači moraju biti kreativni i stvoriti neke vrlo zanimljive modele. U suprotnom, roditelji se uglavnom odlučuju za one jeftinije modele. Veliko zanimanje izazvale su tenisice za djevojčice u kojima su ugrađene lampice koje zatrepere pri dodiru tenisica s tlom. Upravo taj model tenisica postao je velika želja mnogih djevojčica i jedno određeno vrijeme se moglo vidjeti mnoštvo takvih tenisica uokolo. Ostali proizvođači nisu spavali pa su na tržište izbacili i nove inovativne modele. Još jedan od uspješnih modela tenisica za djevojčice bile su i one koje su s donje strane imale ugrađene kotače. One su na neki način tenisice pretvorile u role. Djevojčice su se mogle zatrčati te nakon što bi malo podigle prste, mogle su se i malo voziti. Ovakve modele tenisica i dalje se može vidjeti po ulicama, no ipak u nešto manjoj količini.

Zbog sve više novca koje proizvođači tenisica za djevojčice i dječake ulažu u istraživanje i razvoj svojih proizvoda, zasigurno nas u budućnosti očekuje još mnogo zanimljivih modela koji će se svidjeti i dječacima i djevojčicama te će ih rado nositi.

Tenisice za trčanje se mogu kupiti i putem Interneta

Tenisice za trčanje mnogim su pojedincima jedan od najdražih partnera za trčanje i bavljenje tjelesnom aktivnošću. Zbog privlačnog dizajna i kvalitete na koju su već navikli, oni se uvijek iznova vraćaju brendu s kojim su imali pozitivno iskustvo te su upravo za taj brend spremni platiti i dosta visok iznos. I dok se tržište širi te se na njemu pojavljuju neka nova imena, ali i već ona starija renomirana na koja smo svi navikli, jedno ostaje isto. Kvaliteta tenisica za trčanje mora biti na prvom mjestu, zbog udobnog trčanja, ali i sigurnosti naših stopala.

tenisice adidas

Zašto su bitne tenisice za trčanje

Obući bilo kakve tenisice kako biste išli trčati bila bi velika pogreška, pogotovo ako ste se te aktivnosti primili za ozbiljno te se njome planirate baviti redovito. Tenisice za trčanje posebno su dizajnirane kako bi vašim stopalima pružile udobnost te spriječile ozljede do kojih može doći prilikom dodira stopala sa tlom. Druge tenisice koje nisu posebno dizajnirane za trčanje neće vam pružiti potporu i udobnost koja vam je potrebna, što može rezultirati bolovima u zglobovima ili u donjem dijelu leđa. Tenisice za trčanje pružaju vam mnogo više od običnih tenisica s obzirom da je u njihov dizajn uloženo puno vremena i truda kako bi osigurali pozitivno iskustvo trčanja. Prilikom kupnje tenisica za trčanje fokusirajte se na prednosti koje dobivate te odaberite kvalitetu i brend koji je već dokazao svoju pouzdanost.

Tržište koje se širi

Osim oblika prodaje na koji smo navikli, a to su sportski dućani i drugi dućani koji prodaju više vrsta obuće, na velika vrata ušla je i prodaja tenisica za trčanje preko Interneta. Iako takva vrsta prodaje ima svoje nedostatke, kao što su nemogućnost osobnog isprobavanja proizvoda te čekanje od nekoliko dana na dostavu, ono također predstavlja i puno veći izbor nego u klasičnim dućanima.

Tenisice za trčanje bi morale biti nešto veće

Odlučili ste se kupiti tenisice za trčanje i započeti s trčanjem. To je odlična ideja. Prije svega, trčanje je vrlo zdrava aktivnost koja će vam svako pozitivno utjecati na zdravlje. A s druge strane, kupovina tenisica za trčanje je veliki plus. Trčati možete i u nekim klasičnim tenisicama, ali tek kada se za trčanje koriste namjenske tenisice za trčanje, onda će to iskustvo biti puno bolje. Prilikom kupovine, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari.

tenisice za sport i trčanje.

Odabir trgovine

Tenisice za trčanje možete pronaći u specijaliziranim trgovinama s tenisicama ili u trgovinama koje nude raznu sportsku opremu. Naravno, tražite li najveći izbor, svakako odaberite specijalizirane trgovine. Također, možete ih kupiti u lokalnim trgovinama ili u internetskim trgovinama. Ako niste potpuno sigurni koji model i koju veličinu trebate, preporuka je da posjetite neku lokalnu trgovinu u kojoj ćete ih moći i isprobati.

Odabir brenda

Kada uđete u trgovinu i tražite tenisice za trčanje, prvo ćete se morate odlučiti o brendu. Uz one najpoznatijih brendova, kao što su Nike, Adidas i slični, mogu se pronaći i tenisice za trčanje nekih manje poznatih brendova. Naravno, ovisno o tome za koji se brend odlučite, ovisi i krajnja cijena. Tenisice za trčanje velikih, poznatih brendova su ujedno i skuplje. No, njihovom kupovinom možete biti sigurni da ćete kupiti model u čiji razvoj i istraživanje je utrošeno puno novca i vremena.

Odabir veličine

Druga važna stvar prilikom odabira tenisica za trčanje je njihova veličina. Ovdje pripazite na jednu vrlo važnu stvar. Naime, tenisice za trčanje bi trebalo biti nešto veće od klasičnih tenisica koje inače nosite. A razlog za to je vrlo jednostavan. Kada trčite, stopalo u njima mora imati barem malo prostora kako bi se moglo malo pomicati naprijed nazad. Ako stopalo nema uopće mjesta za pomicanje, puno brže ćete se umarati i trčanje neće biti ugodno iskustvo kakvo priželjkujete. Provjerite izbor tenisic na www.tenisice.hr.

Tenisice – popularnost i kvaliteta obuće

Tenisice su mnogim pojedincima omiljeni komad obuće. Zbog prepoznatljivog dizajna i već dobro provjerene kvalitete, kupuje se uvijek isti brend te se za svoj omiljeni par obuće često izdvaja i dosta velik iznos. Na tržištu je sve veći broj prepoznatljivih i renomiranih imena proizvođača tenisica koji imaju svoju ciljanu grupu kupaca te svoje cijene drže na visokoj razini. Problema nema jer kupci zbog visoko kvalitetnih materijala korištenih u izradi tenisica te samog procesa proizvodnje s certifikatom dobiju kvalitetu koju su platili.

Oprez pri kupnji zbog sve češćih lažnjaka

Sve češći su slučajevi da tenisice koje ste kupili ne budu kvalitete koju ste očekivali te se povjerenje prema proizvođaču gubi. To se događa zbog pojave sve bolje izrađenih kopija na tržištu. Takve kopije često su jeftinije, ali vrlo brzo nošenjem takvih tenisica sazna se razlog jeftinije cijene. Takvo kopiranje poznatijih brendova kažnjivo je djelo te su uvedene sve veće kontrole kako bi se takve kopije spriječile. Ali ništa neće spriječiti kriminalce kao oprez kupaca pri odabiru i kupnji tenisica.

Tržište koje osvaja na svim područjima

Rastom tržišta i sve većim odabirom tenisica koje su na raspolaganju za kupnju, pojedinac mora biti oprezan gdje i kakve tenisice kupuje. Osim u vašoj lokalnoj trgovini te omiljenom šoping centru, svoj par omiljenih tenisica lako ćete pronaći i na Internetu. Kupnja online sve je zastupljenija, pogotovo kod mlađih generacija. Prednost takve kupovine zasigurno je brzi odabir te obavljena kupnja u samo par klikova. Loša strana je što takve tenisice niste u mogućnost fizički probati pa su česte greške u brojevima, odnosno, kupljeni model ne pristaje stopalu. To se često događa i zbog različitih kalupa koji se koriste pri proizvodnji tenisica. Također, nakon kupnje, ne nosite ih odmah s sobom kući, nego morate pričekati najmanje nekoliko dana da vam stignu na kućnu adresu te tek tada možete osobno vidjeti što ste to točno kupili.

Izbjegnite gužvu i kupujte tenisice putem Interneta

Većina pri samoj pomisli o kupnji tenisica, odmah razmišlja koju će trgovinu posjetiti. Zbog velike popularnosti, izbor trgovina je stvarno velik. Od onih trgovina koje prodaju tenisice raznih proizvođača pa sve do onih koje su specijalizirane za određenu modnu marku. No, zašto ne biste izbjegli gužvu u takvim trgovinama i svoje idealne tenisice pronašli i kupili putem Interneta?

Internetska kupnja

Glavni razlog zašto biste trebali isprobati internetsku kupnju je veća ponuda te jednostavnost pretraživanja. Ponekad često u jednoj lokalnoj trgovini nećete pronaći tenisice koje želite. Ili ćete ih pronaći, ali onda ćete se suočiti s novim problemom: neće biti vaše veličine. Pa se često na kraju odlazak u trgovinu po tenisice svede na obilazak više trgovina i bespotrebni gubitak vremena.

Ako se se odlučili kupiti tenisice određenog proizvođača, idealno bi bilo uputiti se na njihovu službenu internetsku stranicu te potražiti njihovu službenu online trgovinu. U njoj ćete moći pregledavati sve modele koji su trenutno dostupni na tržištu te saznati sve detalje o svakom modelu, od kojeg materijala je izrađen pa sve do toga za što je namijenjen. No, najbolje od svega je što ćete sve modele tenisica moći jednostavno pretraživati unosom željenim parametara. Primjerice, tražite plave tenisice, za djecu, za nogomet. Unesite te parametre te dobijete prikaz samo onih tenisica koje ispunjavaju te uvjete. Zamislite samo koliko bi vremena izgubili u lokalnoj trgovini dok tražite upravo takve modele među svom hrpom ostalih tenisica.

Kada ste izabrali određeni model tenisica, odlučili se za boju, ukoliko vam se nudila i ta opcija, te izabrali odgovarajuću veličinu, morate ih samo platiti i pričekati nekoliko dana da vam stignu na kućnu adresu. Neki će imati zamjerku na internetsku kupnju upravo zbog tog čekanja dok vam tenisice ne stignu na kućna vrata, dok će ostali to gledati kao prednost jer su sve mogli napraviti iz udobnosti svoga doma.

Više informacija

Neke tenisice se prilagođavaju obliku vaših stopala

Prilikom izrade tenisica, proizvođači se sve više koriste tehnologijama iz raznih područja. To je prije svega vidljivo na uporabi materijala. Nekada se prilikom izrade tenisica koristilo svega nekoliko materijala, a danas proizvođači koriste jako mnogo različitih materijala i nerijetko kombiniraju više različitih materijala na jednom modelu tenisica. Upravo zbog toga, tenisice su danas sve naprednije te su mnogim profesionalnim sportašima, odgovarajuće tenisice određena prednost pred drugim sportašima.

Tenisice s memorijskom pjenom

Jedna od zanimljivih tehnologija koja se počela koristiti pri proizvodnji tenisica je korištenje memorijske pjene. Za nju ste možda već čuli jer se koristi i u razne druge namjene, primjerice kod madraca za spavanje. U tenisice se memorijska pjena postavlja u gazište. To omogućava da se tenisice potpuno prilagode svakom obliku stopala te je tako sami hod i trčanje u takvim tenisicama mnogo ugodnije. Memorijska pjena tako omogućava da se težina usmjeri na središnji dio stopala, a ne na petu, što je slučaj s običnim tenisicama. Na taj način ćete se puno manje umarati prilikom hodanja.
Proizvođač tenisica Skechers je jedan od prvih proizvođača koji je počeo koristiti ovu tehnologiju te počeo predstavljati tenisice s memorijskom pjenom. Njihove tenisice možete pronaći u raznim trgovinama ili u nekim većim specijalizranim trgovinama sa sportskom opremom, kao što je Hervis. Mnogi kupci se, nakon što jednom isprobaju i kupe tenisice s memorijskom pjenom, uvijek vraćaju kupovini takvih tenisica.

Ulošci u tenisicama

Neke tenisice imaju prekrasan vanjski izgled, ali samo gazište im nije vrlo udobno te nakon dužeg hodanja mogu izazvati bol u stopalu. No, postoji rješenje i za to. Moguće je kupiti uloške za tenisice te ih postaviti na gazište. Takvi ulošci su dizajnirani na način da pruže odličnu podlogu vašem stopalu, a posebno se preporučuju imate li problema s ravnim stopalima. Možete ih kupiti u mnogim trgovinama sa sportskom opremom.

Više informacija ovdje

Tvrtka Nike prati trendove u nogometu

Pitate se, kako je moguće, da u ovom vremenu krize, ostaju samo oni najveći, kao što je na primjer Nike? Možemo vam na kratko odgovoriti – jako jednostavno – oni prate trendove u svijetu, razvijaju se, rade ono, što ljudi vole i naravno, što ljudi traže i trebaju. Da bih došli do odgovora što traži tržište, rade mnoge pretrage tržišta, da dobiju odgovore, kamo ide svijet, a nakon toga svemu tome dodaju još mnogo svog znanja i dolaze novosti – sve one stvari, koje na primjer možete vidjeti na poznatim nogometašima, koji ih nose i tako reklamiraju.
Ako ste barem malo pratili prošlu sezonu nogometa, bilo to u domaćoj ili bilo kojoj drugoj nogometnoj ligi, mogli ste jako brzo primijetiti, da se na travnatim terenima nalazi novost – kopačke, koje nose ime Nike Hypervenom Phantom. Jedna od glavnih nogometaša, koji ih nosi na svojim nogama i koji je vjerojatno u ovom trenutku jedna od većih zvijezda na travnatim terenima je Neymar – mladi Brazilac, koji igra odličan nogomet – kao prvo zbog svojeg znanja, a kao drugo, zbog odlične obuće, koju nosi na svojim nogama.
A naravno, sve to skupa nije dovoljno ovakvoj velikoj tvrtki – oni uvijek žele svojim potrošačima ponuditi još nešto više, pa so tako napravili aplikaciju na internetu, gdje si možete potpuno sami izraditi ove kopačke, ako vam svi njihovi već izrađeni modeli ne odgovaraju – po dizajnu! Tako ćete biti unikatni – to znači, da ćete već ovako tako rijetke kopačke na travnatim terenima imati samo vi, samo vi ćete imati takve boje i takve kombinacije. Sve što morate uraditi je, da odete na stranicu te velike tvrtke, tamo pronađete aplikaciju i kreirate kopačke po svojim željama – oni će vam ih izraditi i za nekoliko dana dobit ćete ih na svoj doma – pa svemu tome bih se moglo reći, da to mogu samo veliki, naravno, za velike!

http://www.tenisice.hr/infoportal/kategorija/trcanje/budite-vidljivi-noseci-opremu-nike-flash.html

Obuća za rukomet – kakvu odabrati?

Svake godine na našim TV ekranima možete pratiti veće događaje iz svijeta rukometa – europsko i svjetsko prvenstvo, pa svake toliko još olimpijske igre, koje se održavaju svake četiri godine. U to vrijeme cijela Hrvatska navija za svoje igrače, koji se bore sa drugim državama, da bih osvojili zlato, srebro ili broncu. U posljednjim godinama medalje se baš ne donose kući, ali je rukomet još uvijek jedan od najtraženijih sportova u našoj državi. Klubova u Hrvatski ima mnogo, neki od njih su bolji, drugi opet manje, ali svi oni, koji žele uspjeti, moraju na kraju krajeva otići igrati u inozemstvo, jer jedino tamo se može živjeti od novca, koji se dobiva, a i uvjeti za rad su tamo puno bolji od naših.

Kad smo već kod uvjeta za rad, onda ovdje nije samo novac, već i treneri, koji treniraju djecu, od koje se sve počinje, a i oprema, koju se u nekim klubovima dobiva, a u drugima ne. Trenirke, dresovi, hlače, torbe, sve to trebaju igrači rukometa, a pogotovo je za njih bitna obuća, sa kojom se kreću po parketu – trče, skaču, bore se, zabijaju golove. Tenisice, koje si kupe rukometaši moraju biti jako čvrste, kako bih zaštitile gležnjeve i ostale dijelove noge – rukomet je sport u kojem uvijek na svakom koraku traje lavovska borba. Između najbolje tenisice za rukomet možemo uvrstiti one od Adidasa, Hummela i još nekih drugih tvrtki.

Ako će rukometaš birati kvalitetnu obuću, onda neće imati problema sa kretanjem po terenu, parketu – jako je bitno, da su tenisice napravljene od dobrih materijala, da su ojačane na gležnjevima, da se mogu fiksno vezati, te da imaju potplat iz dobre gume, koja na parketu ne kliže. Ako ćete kupiti tenisice kakve poznate tvrtke, koja izrađuje tenisice isključivo za rukomet, onda nemate prostora za promašaj – oni jako dobro znaju, što je bitno i što svaki rukometaš treba, pa tako odaberite ono, što je provjereno i što svi upotrebljavaju za rukomet, jer jedino tako ćete uvijek biti zadovoljni.

Više o tom

Tri razloga zašto kupiti Asics tenisice

Ponuda tenisica danas je ogromna – dođete u neku sportsku trgovinu, stojite pred policom i nemate pojma što uzeti. Različite boje, različiti modeli, cijene, težine i mnogo drugoga. Pa kako se onda odlučiti? Ako vam možemo dati savjet, onda je to svakako taj, da birajte tenisice, koje su provjerene, znači, koje dolaze od znanih tvrtki – jedna takvih je na primjer Asics. Tu vam odmah možemo servirati prvi razlog, zašto kupiti njihove tenisice, a to je stvarno dobra kvaliteta izrade, materijala, šavova i drugoga. Baš zbog toga ih mnogi ljudi kupuju i od njih ne odustaju, ne dođe im na pamet, da bih promijenili tvrtku, jer ova je stvarno super.

Pored kvalitete postoje još drugi razlozi zašto kupiti Asicsove tenisice, a jedan od njih je svakako i moderan dizajn. Ako ćete pogledati njihovu ponudu, onda ćete svakako prvo vidjeti to, da kod njih možete pronaći različite boje, modele, dizajne i kombinacije, koje će biti primjerne za žene, koje vole šareno i za muškarce, koji na primjer vole jednobojno, crno ili neku drugu klasičnu boju tenisica. Znači, ako tražite moderan dizajn, onda svakako morate pogledati ovu tvrtku, koja svake godine na tržište lansira nove modele, a pored toga i nove kombinacije kvalitete, dizajna i još čega trećega.

Napomenuli smo kvalitetu, napisali smo nešto i o kombinacijama sa bojama, a sada je ovdje i treći razlog, zašto odabrati ove tenisice – to je svakako njihova ugodna cijena. Kad ćete doći do police sa tenisicama u nekoj od vrhunsko založenih trgovina, onda ćete svakako najprije vidjeti to, da za kvalitetu koju vam pružaju, ljepotu koju imaju, ove tenisice imaju cijenu, koja je prihvatljiva. Nisu baš naj jeftinije, al znate ono, da je za kvalitetu potrebno i nešto platiti – al svakako, na kraju, kad ćete trčati u njima po šumama, asfaltu ili negdje drugdje, neće vam biti žao niti jednog novca, kojeg sta platili za njih.