Hotele u Mariborskom Pohorju treba rano rezervirati

Mariborsko Pohorje svake godine privlači sve više turista željnih odličnog skijaškog odmora. Brojni turisti iz susjednih država obožavaju Mariborsko Pohorje jer vrlo brzo mogu doći do odličnog skijališta, koje je cijenama još uvijek prihvatljivije od nekih ostalih u drugim državama, poput Austrije ili Švicarske. Mnogi od onih koji se odluče tamo provesti nekoliko dana, moraju si pronaći smještaj. Izbor je poprilično jednostavan te su nude apartmani i hoteli u Mariborskom Pohorju. I jedni i drugi imaju svoje prednosti, no mnogi, a pogotovo oni koji si to mogu priuštiti, radije se odlučuju za opciju boravka u hotelima u Mariborskom Pohorju.

Rezervacije i aranžmani

Zbog sve veće potražnje za smještajem, hoteli u Mariborskom Pohorju se jako brze pune, odnosno, odlučite li se tražiti smještaj nekoliko dana prije polaska, malo je vjerojatno da ćete naći slobodnu sobu. Stoga je smještaj u hotelima u Mariborskom Pohorju potrebno potražiti i nekoliko mjeseci unaprijed.

Hoteli u Mariborskom Pohorju surađuju i s brojnim turističkim agencijama koje u njihovo ime prodaju razne aranžmane. Ti aranžmani zapravo uključuju nekoliko usluga pa osim samog smještaja, možete dobiti i popust na kartu, prijevoz do skijališta i slične usluge. Zato ponekad, čak i ako u hotelu u kojem ste željeli boraviti nema mjesta, pogledajte ponude turističkih agencija i možda tamo još pronađete neki slobodni aranžman.

Hoteli

Hoteli u Mariborskom Pohorju imaju 3 ili 4 zvjezdice, što znači da možete očekivati veliki nivo luksuza, od smještaja, prehrane pa sve do dodatnih usluga. Svojoj ponudom su hoteli u Mariborskom Pohorju više-manje slični, a najveće razlike odnose se na samu lokaciju hotela. Neki su smješteni tik uz stazu, dok su neki smješteni malo dalje od same staze. Naravno, o blizini staze ovisi i konačna cijena pa prije nego napravite rezervaciju, provjerite lokaciju hotela te se odlučite za onaj koji vam najviše odgovara.

Bohinj uspješno protiv masovnog turizma

Bohinj i masovni turizam
Alpska dolina Bohinj se nalazi u Triglavskom narodnom parku u Sloveniji. Regiju po imenu Gorenjska dijeli s malim gradićem nazvanim Kranjska Gora, no, tu sva sličnost prestaje. Kranjska Gora privlači turiste koji vole luksuz i elitne lokacije, dok Bohinj održava svoju vezu s prirodom. U Bohinju za razliku od ostalih elitnih lokacija nema puno objekta višeg standarda i ostale infrastrukture za elitni turizam. Za one koje vole prirodu takvu kakva jest, bez puno ljudskog utjecaja na njezine ljepote, ta idilična alpska dolina prava je stvar.

Ljudi ljubazni i susretljivi
Stanovnike doline Bohinj najčešće opisuju kao jako ljubazne i vrlo susretljive. Ako svoj dopust preživite tamo, velika je vjerojatnost da ćete se osjećati kao gost i ne kao mušterija. Svi se znaju međusobni i vlada opći osjećaj drugarstva. Umjesto pretjerane konkurencije i međusobnog takmičenja domaćini često savjetuju da isprobate ponudu u raznim restoranima i hotelima kojih vlasnici su njihova konkurencija. Ali su uz to i prijatelji.

Ponuda osnovna ali zadovoljavajuća
Usluga je gotovo u svim djelatnostima dobra. Nemojte očekivati nešto spektakularno, no biti ćete iznenađeni nad kvalitetom usluge. Noćni život praktično ne postoji i suviše luksuzne hotele je teško pronaći. Dođite u Bohinj na skijanje po bezbrojnim skijalištima koja se nalaze u blizini s cijelom porodicom ili sa svojim parterom i nećete biti razočarani.