Tenisice za trčanje po raznim podlogama

Sve je više ljudi koji se aktivno bave trčanjem. Dio njih to čini zbog zdravlja i sve više doktora i stručnih osoba preporučuje trčanje kao odličnu aktivnost da biste ostali u formi i da regulirali svoju tjelesnu težinu. Osim njih, jako mnogo sportaša, bilo da se radi o rekreativnim ili profesionalnim, trčanjem održava svoju fizičku kondiciju. A ima i onih koji se tek povremeno odluče na trčanje, kao jednu dodatnu aktivnost koji su unijeli u svoj život. Kako bi trčanje bilo što ugodnije iskustvo, bitno je kupiti i odgovarajuće tenisice za trčanje. Mnogi zanemaruju taj aspekt i trče u prvim tenisicama koje im dođu pod ruku. Ali to je svakako krivi koncept i mnogi upravo zbog toga nerijetko odustaju od trčanja, jer im predstavlja preveliki napor.

tenisice za trčanje

Odgovarajuće tenisice za trčanje

Kada uđete u neku trgovinu s tenisicama, vidjet ćete da su kategorizirane po namjeni. Pronaći police s tenisicama za trčanje je lako, ali teško je izabrati odgovarajući od svih ponuđenih modela. Prije svega, trebate razmisliti o tome planirate li trčati samo u toplije doba godine ili i u zimsko. Postoje razlike među tenisicama za trčanje ovisno o godišnjem dobu tako da će to biti vaša prva dilema. A iduća se odnosi na podlogu po kojoj najviše planirate trčati. Tenisice za trčanje namijenjene trčanju po cesti i trčanju po neravnim terenima se također razlikuju. Razlika se najviše može primijetiti po potplatu. Kod onih koje su namijenjene za neravne terene, potplati imaju zubce kako bi bolje prianjali uz podlogu. S druge strane, tenisice za trčanje po cesti imaju potpuno ravne, glatke potplate.

Cijene

Cijene tenisica se također razlikuju, ponajviše od proizvođača do proizvođača. Kao što je slučaj i s drugim proizvodima, tenisice za trčanje onih najpoznatijih proizvođača su u većini slučajeva najskuplje. To se opravdava nešto kvalitetnijom ukupnom izradom, no, ako planirate trčati svega nekoliko puta godišnje, one jeftinije bi trebale zadovoljiti vaše potrebe.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.