Tenisice za trčanje za različita godišnja doba

Trčanje je mnogima omiljena aktivnost u toplijim mjesecima u godini. No, ima onih koji trčanje toliko vole da trče i u hladnijim mjesecima. Često je riječ o profesionalnim sportašima koji žele cijele godine ostati u formi. Bez obzira u koje godišnje doba trčite, važno je imati kvalitetne tenisice za trčanje. Izbor je velik, a ako trčite cijele godine, preporuka je imati različite tenisice za trčanje za različita godišnja doba.

Razlike u tenisicama za trčanje ovisno o godišnjem dobu

Ako se trčanjem planirate baviti cijele godine, to znači da ćete ponekad trčati pri vrlo visokim temperaturama, a ponekad pri vrlo niskim temperaturama, a lako je moguće i da ćete trčati po kiši, snijegu i sl. Za to vam neće biti dovoljno jedne univerzalne tenisice za trčanje, već će biti potrebna barem dva modela, jedan za toplije, a jedan za hladnije uvjete.

tenisice za trčanje

Tenisice za trčanje za toplije vrijeme izrađene su od nešto lakših materijala i često imaju mrežicu kako bi što više zraka moglo strujati kroz njih. To za posljedicu ima puno bolju prozračnost kako bi se stopala što manje znojila. Trčanje u neadekvatnim tenisicama primjerice ljeti bit će puno neugodnije iskustvo, a zbog intenzivnog znojenja, mogli biste i dobiti žuljeve.

S druge strane, tenisice za trčanje u hladnije vrijeme moraju pružiti baš ono suprotno. Moraju se pobrinuti da stopala budu dobro ugrijana, inače će trčanje biti otežano. Često takve tenisice za trčanje imaju i nešto deblji đon. A uz samo grijanje, ovakvi modeli moraju biti i vodonepropusni. Trčanjem u hladnije vrijeme često ćete biti izloženi i kiši, snijegu i drugim nepogodama, stoga je iznimno važno da vaše tenisice za trčanje ne propuštaju vodu.

Kupnjom i korištenjem odgovarajućih tenisica za trčanje u određeno godišnje doba, trčanje će biti zabavna aktivnost u kojoj ćete uživati, bez obzira na vremenske uvjete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.