Ženski bicikli se razlikuju od ostalih vrsta

Danas na tržištu postoji veliki izbor raznovrsnih bicikala i lako se nađe ono što je upravo po vašim željama. Razlike su u modelu, cijeni, ali i samoj namjeni. Stoga je neki put teško u tolikoj ponudi odabrati ono što je prikladno za nas. Poželjna je stvar dobro se informirati te prilikom kupnje tražiti dodatne informacije, a izbor vam postaje utoliko lakši ako, kao žena, svoju kupnju svedete na kategoriju ženskih bicikala, te znate otprilike iznos koji ste spremni platiti za svoj ženski bicikl.

Razlika između ženskih i muških bicikala

Mnogi se prilikom kupnje zapitaju da li je uopće potrebno kupovati ženski bicikl te imaju li ženski bicikli kakve prednosti s obzirom na žensku građu tijela i snagu. Istina je da iako možete voziti i bicikl namijenjen za muški spol ili tzv. unisex model bicikla koji je namijenjen za oba spola, ženski bicikli imaju nekoliko prednosti za rekreativno bavljenje biciklizmom. Posebni dizajn ženskog bicikla čine sam bicikl i vožnju na njemu udobnijom za žene. To se postiže s kraćom daljinom između sjedala i ručkama upravljača. Zbog toga je položaj tijela uspravniji te je vožnja udobnija. Također, mnogi ženski bicikli dolaze u manjim veličinama što je praktično jer je ipak većina žena niža od muškaraca te je veličina bicikla u skladu s tijelom. Osim ovih glavnih razlika, neki proizvođači također imaju jednostavnije prebacivanje brzina na svojim modelima. Osim toga, dodaci kao što su košare i slično čine ženske bicikle posebnijima.

Manja ponuda u cjenovnim razredima

Još jedna razlika između ženskih i unisex bicikala je u tome ženski bicikli po svojim cjenovnim razredima imaju u ponudi tek nekoliko modela. To olakšava izbor, pogotovo ako ste u potrazi za biciklima koji imaju točno određenu specifikaciju ili dio te imate jasnije određeno što vam je cjenovno prihvatljivo. Također, često se mogu pronaći i razne akcije ženskih bicikala. Odabir ženskog bicikla ima svoje prednosti jer vam olakšava izbor, a u isto vrijeme, ne smanjuje vam mogućnosti. Provjerite ponudu ženskih biciklov na www.hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.